Kajárpéci Lovasklub


Elnök: Domonkos Krisztián

Elérhetősége: 06 30 / 8292 273

Székhelye: 9123 Kajárpéc, Kossuth u. 2.

Az egyesület működése Kajárpéc község közigazgatási területére terjed ki. 2007-ben alakult azon lóbarátokból és hobbi-lovasokból, akik főként szórakozásból, nem pedig mionden áron teljesítményre törekedve űzik a lovas sportot. Néhányuknak nem tanult mesterségük a lóval való foglalkozás, örömet okozva, kikapcsolódásként mégis szívesen vállalják annak gondját-baját.

Célkitűzéseink között természetesen az első helyen szerepel lovas hagyományaink ápolása, megismertetése és ennek átadása. Közösségi rendezvényeinken – szüreti felvonulás, falumikulás érkezése, lovasnap megrendezése- mind olyan lehetőség, ahol a kapcsolatok ápolása, valamint színvonalának emelése a legfontosabb feladatunk.

Lovasaink közül néhányan a Polgrőr Egyesülettel közösen a közbiztonság erősítésében is tevékenyen részt vesznek. Mind fogatosaink, mind lovasaink szívesen adják át tudásukat, lóismeretüket, lószeretetüket a fiatalabb generációnak, szeretnénk, ha egyre több család tartana lovakat, hiszen már gyerekkortól a szabadidő hasznos eltöltésének, sportra nevelésének, fegyelemre szoktatásának legfőbb partnere.