Pályázatok


Kérjük válasszon pályázati azonosítót:

TOP-4.2.1-15-GM1-2016-00009
TOP-1.2.1.-15-GM1-2016-00017

 Kajárpéc Községi Önkormányzat

MIKROBUSZ BESZERZÉSE KAJÁRPÉCEN

 

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:
TOP-4.2.1-15-GM1-2016-00009

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA

Kajárpéc Községi Önkormányzat 2016. tavaszán nyújtotta be a TOP-4-2-1. konstrukción belül pályázatát mikrobusz beszerzésére a helyi közétkeztetés feltételeinek javítása céljából. A támogató döntés 2017. májusában született meg, melynek értelmében az önkormányzat egy FORD Transit kisbuszt vásárolhatott.

Kajárpéc Község Önkormányzatának célja a jó minőségű közszolgáltatásokhoz való hozzáférés javítása, a településen élők életminőségének növelése. A település önkormányzata a szociális alapszolgáltatások körében az arra rászorulóknak étkeztetést biztosít, azaz az étkeztetés keretében azoknak a szociálisan rászorultaknak a legalább napi egyszeri meleg étkezéséről gondoskodik, akik különösen koruk, egészségi állapotuk, fogyatékosságuk, pszichiátriai betegségük, szenvedélybetegségük, vagy hajléktalanságuk miatt erre rászorulnak. Az ebéd kihordását a településen eddig egy régi, folyamatos karbantartást igénylő járművel végezték, melyet a pályázati forrásból a Ford Transit kisbuszra cseréltek.

A projekt hozzájárul a szociális étkeztetés keretein belül az ebédek egyszerűbb, költséghatékonyabb, gyorsabb kiszállításához elősegítve ezzel a településen élők életszínvonalának javulását, a település népességmegtartó erejének növelését. A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

A SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 9,22 MILLIÓ FORINT TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%
A PROJEKT FIZIKAI BEFEJEZÉSÉNEK TERVEZETT DÁTUMA: 2017.11.30.Tényő Község Önkormányzata

„Négy évszak a Sokorón” – turisztikai programcsomag 

PROJEKT AZONOSÍTÓ SZÁMA:
TOP-1.2.1.-15-GM1-2016-00017

Pályázati konstrukció: : „TOP-1.2.1-15 kódszámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című és „TOP-1.2.1-15” kódszámú felhívás alapján” TOP-1.2.1-15-GM1-2016-00017

Pályázat címe: „TOP-1.2.1-15 kódszámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című és „TOP-1.2.1-15” kódszámú felhívás alapján” TOP-1.2.1-15-GM1-2016-00017 – Négy évszak a Sokorón – turisztikai programcsomag”

Kedvezményezett neve: Tényő Község Önkormányzata

Kedvezményezett címe:          9111 Tényő, Győri u. 59.

Konzorciumi partnerek:          Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat Hivatala

Tényő Község Önkormányzata

Elnyert támogatás: 100 150 272 forint

Támogatás intenzitása: 100%

Finanszírozó alap: Európai Regionális Fejlesztési Alap

A projekt célja:

 • Négy évszak a Sokoron- turisztikai programcsomag

Közreműködő szervezet: Magyar Államkincstár Győr-Moson-Sopron Megyei Igazgatósága

Kapcsolat:        Varga Gábor polgármester – Tényő

Laki György polgrámester – Kajárpéc

Projekt fizikia befejezése : 2019. július 23.

A PROJEKT TARTALMÁNAK BEMUTATÁSA

A fejlesztendő terület bemutatása

Győrtől délkeletre, a Győri-medence és a Bakony között helyezkedik el a Sokorói-dombság, mely táj átmeneti terület a Kisalföld és a Dunántúli-középhegység között. A Magyarországra látogató külföldiek véleménye alapján az egyik legkeresettebb turisztikai vonzerő hazánk kultúrája, a kulturális rendezvények, műemlékek, népszokások, ezért különös fontossággal bír, hogy a projekben támogatást nyert két település, Tényő és Kajárpéc a kulturális- és örökségturizmushoz, valamint az ökoturizmushoz tartozó vonzerőket tud felsorakoztatni. Projektünkben egy olyan turisztikai programcsomag megvalósítását tervezzük ezen vonzerőkre alapozva a térségben, amely az év minden évszakában tud élményt, vonzó programot kínálni az ide látogatóknak.

 

A projektben tervezett konkrét tevékenységek bemutatása

 1. Turisztikai rendezvénytér kialakítása

Tényő és Kajárpéc települések az elmúlt évtizedben számos olyan rendezvény gazdái lettek, amelyek térségi szinten is érdeklődésre tartanak számot, emiatt több ezer fő látogatóra is alkalmas térrel kell rendelkezniük, illetve nem megfelelő időjárási körülmények között is biztosítaniuk kell, hogy a programok megvalósulhassanak. Emiatt kapott helyet a projektben egy turisztikai tér rendezvénytér kialakítása Tényő településen.

 

 1. A kajárpéci Római Katolikus Templom fejlesztése

Az 1797 és 1800 közt épített kajárpéci római katolikus templom állapota erősen leromlott, felújítása sürgető feladat. A falak vakolatának állapotát 2015. őszén utólagos vízszigetelő rendszerrel helyreállítottuk, de a belső állapot további romlásának megelőzésére a figurális, ornamentális belső falfestés elengedhetetlen. A templom megkezdett felújítását mindenképp folytatni szeretnénk, ebből a pályázatból a szentély restaurálását szeretnénk megvalósítani.

 

 1. Tájház rekonstrukciója és a helyi termékek bemutathatóvá tételének elősegítése Kajárpécen

A kajárpéci Tájház 1896-ban épült tégla sávalapozással, teljes egészében őrzi a hagyományos népi építészeti értékeket, melyek a felújítást, bővítést követően is fennmaradnak. A meglévő tájház épületének felújítása, bővítése az épület eredeti anyaghasználatának, karakterének megőrzésével történik. A tervezett átalakítással a hátsókertre tájolt, nyitott közösségi tér bővítése további 2 oszlopegységgel, amely (a településen már hagyománynak számító) különböző rendezvényeken fedett, de mégis szabadtérhez kapcsolódó közös foglalkozásokra, régi tárgyak, mesterségek bemutatására ad lehetőséget.

 1. Meglévő turisztikai kínálat bővítése

Ahogy a kereslet-kínálat elemzésénél tanulmányunk is kimutatta, a térségbe utazó turisták számának növeléséhez, az itt eltöltött idő hosszabbításához, a többletbevétel eléréshez nem elég ha új rendezvényhelyszíneket alakítunk ki, vagy turisztikailag meghatározó épületeket újítunk fel, hanem  programokra,  komplex turisztikai termékre  van szükség, aminek a hatására a turista a helyszínre utazik, és ott szolgáltatásokat vesz igénybe. A turisztikai kínálat bővítése projektünkben három irányban valósul meg:

 • Komplex túrák a Sokoróalján négy évszakon át
 • Rendezvények négy évszakon át
 • „ Virtuális Valóság” játék

Turisztikai programcsomagunk minden eleme kiemelt figyelmet fordít arra, hogy a nyári időszak szerepének csökkenésével párhuzamosan nőjön a tavaszi és az őszi, valamint az év végi időszak jelentősége. Ezt úgy kívánjuk elérni, hogy minden évszakban kínálunk programokat illetve olyan fejlesztéseket hajtunk végre, amelyek időjárástól függetlenül elérhetőek.

SZERZŐDÖTT TÁMOGATÁS ÖSSZEGE: 100.150.272FT

FORINT TÁMOGATÁS MÉRTÉKE (%-BAN): 100%

A PROJEKT FIZIKAI BEFEJEZÉSÉNEK TERVEZETT DÁTUMA: 2018.10.31.

 

 

Kajárpéc2019.03.31.

Kajárpéc Község Önkormányzata

top-1.2.1.-15-gm1-2016-00017

szakmai előrehaladás

„Négy évszak a sokorón – turisztikai programcsomag”

Tényő Község Önkormányzata (9111 Tényő, Győri u. 59. ), mint kedvezményezett a „Négy évszak a Sokorón – turisztikai programcsomag” című TOP-1.2.1-15-GM1-2016-00017 kódszámú pályázata a TOP-1.2.1-15 kódszámú „Társadalmi és környezeti szempontból fenntartható turizmusfejlesztés” című és „TOP-1.2.1-15” kódszámú felhívás alapján valósítja meg a nevezett projektet konzorciumi partnerségben Kajárpéc Község Önkormányzatával valósítja meg.

A projekt Tényő és Kajárpéc településen valósul meg a kajárpéci Római Katolikus Templom szentélyének restaurálásával, illetve  a kajárpéci Tájház bővítésével, felújításával.

Tényő és Kajárpéc települések az elmúlt évtizedben számos olyan rendezvény gazdái lettek, amelyek térségi szinten is érdeklődésre tartanak számot, emiatt több ezer fő látogatóra is alkalmas térrel kell rendelkezniük, illetve nem megfelelő időjárási körülmények között is biztosítaniuk kell, hogy a programok megvalósulhassanak.

Emiatt kapott helyet a projektben egy turisztikai tér rendezvénytér kialakítása Tényő településen.

A térségbe utazó turisták számának növeléséhez, az itt eltöltött idő hosszabbításához, a többletbevétel eléréshez azonban nem elég ha új rendezvényhelyszíneket alakítunk ki, vagy turisztikailag meghatározó épületeket újítunk fel, hanem  programokra,  komplex turisztikai termékre  van szükség, aminek a hatására a turista a helyszínre utazik, és ott szolgáltatásokat vesz igénybe. A turisztikai kínálat bővítése projektünkben három irányban valósul meg:

– Komplex túrák a Sokoróalján négy évszakon át

– Rendezvények négy évszakon át

– „ Virtuális Valóság” játék

A projekt megvalósítási helyszínei:

 • 9111 Tényő, hrsz.: 860/28. (Projekt fő helyszíne)
 • 9123 Kajárpéc, Kapus utca 45. hrsz.: 923.
 • 9123 Kajárpéc, Hegyalja utca 24. hrsz.: 323/1.

A negyedik mérföldkő keretében 2019.03.31. napjával a megvalósítani tervezett eredmény:

Megvalósítás időszaka: Kivitelezési munkák elvégzése mindhárom helyszínen (Tényő-rendezvénytér, Kajárpéc – tájház, templom), és ezek műszaki ellenőrzése 100 %-os készültségi fokig. Interpretációt szolgáló eszközök beszerzése és beüzemelése. Folyamatos projektmenedzsment és nyilvánosság biztosítása

A jelen mérföldkő vonatkozásában a 100%-os készültséget a műszaki ellenőr leigazolta, a vállalt eredmény megvalósult.

A projekt a tervezett ütemben halad.

Tényő, 2019. június 04.

Tényő község önkormányzata, Kajárpéc Községi önkormányzat

Projekt azonosítószáma: TOP-1.2.1-15-GM1-2016-00017

Sajtóközlemény

a sokoróalja vidéke Kibővült turisztikai kínállatal várja látogatóit

Tényő Község Önkormányzata partnerségben a Kajárpéc Községi Önkormányzattal, bővítette turisztikai kínálatát a térségbe érkező látogatók számára. A Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat támogatásávala TOP turizmusfejlesztési projektkeretein belül megvalósult beruházások az elmúlt fél év során nyerték el végleges formájukat. 

Tényő és Kajárpéc települések számos, a kulturális- és ökoturizmushoz tartozó vonzerőket tud felsorakoztatni, melyek tovább bővültek olyan elemekkel, amelyek az év minden évszakában tudnak élményt, vonzó programot kínálni az ide látogatóknak.

Legnagyobb beruházásként Tényő településen turisztikai rendezvényteret alakítottak ki, lehetőséget biztosítva arra, hogy a térségi szinten is érdeklődésre számot tartó rendezvények az év minden szakában megrendezésre kerülhessenek, időjárási körülményektől függetlenül. Az Euró-Generál Zrt. által kivitelezett épület részben vázas szerkezetű, amelynek köszönhetőena tavaszi és nyári időszakban a rendezvénytér oldala kinyitható, így még magasabb számú közönség szórakoztatásához teremti meg a feltételeket.

Kajárpéc örökségei közül az 1797 és 1800 közt épített római katolikus templom szentélyének hátsó falát újította fel Novák Judit restaurátor, míg a közbeszerzésen nyertes ajánlattevő DÁVIDBAU Építő és Faipari Kft. az 1896-ban épült Tájház rekonstrukcióját végezte. Az épület sávalapozással készült, teljes egészében őrzi a hagyományos népi építészeti értékeket, melyek a felújítást, bővítést követően is fennmaradtak, hiszen a rekonstrukció az eredeti anyaghasználatának, karakterének megőrzésével történt.

Az átalakításnak köszönhetően a hátsókertre tájolt, nyitott közösségi tér bővült további két oszlopegységgel, amely a településen már hagyománynak számító különböző rendezvényeken fedett, de mégis szabadtérhez kapcsolódó közös foglalkozásokra, régi tárgyak, mesterségek bemutatására ad lehetőséget.

A projektben elkészült a „Virtuális Valóság” elnevezésű játék is, mely segítségével a látogatók a Legendák túra fontosabb helyszíneire, illetve helyi nevezetességekbe léphetnek be a virtuális valóság segítségével, mely a mai fiatalok számára is érdekes, élvezetes program.

A térségbe látogatva ne feledkezzünk el a Sokoróalja vidék kitűnő borairól, gyönyörű túraútvonalairól sem. A turisztikai fejlesztéshez kapcsolódó tematikus útvonalakat gyalogosan vagy kerékpárral egyaránt bejárhatunk.

A projekt menedzsment feladatait a Győr-Moson-Sopron Megyei Önkormányzat, mint konzorciumi partner látta el.

A projekt a Széchenyi 2020 program keretében valósult meg.

További információ:

Varga Gábor polgármester

(96) 468-026

polgarmester@tenyo.hu

További információ:

Laki György polgármester

(96) 551-046

polgarmester@kajarpec.hu