KEHOP-1.2.1.-18-2018-00157


KEHOP 1.2.1-18-2018-00157

Szövetségben az éghajlat védelméért Kajárpéc, Pápateszér  és Gyömöre településen

Kedvezményezett: Kajárpéc Község Önkormányzata

Támogatás összege: 10,81 millió forint

Támogatás mértéke: 100%

Projekt befejezés időpontja: 2022.03.29.

 

Változatos, a klímavédelmi szemlélformálást célzó pályázati programon dolgozik együtt Kajárpéc, Pápateszér és Gyömöre települése. Élményalapú produkciókat, fesztiválokat, helyi kampányokat, képzéseket és tanulmányutakat is terveznek a települések, melyhez a szakmai hátteret az Éghajlatvédelmi Szövetség és a Reflex Környezetvédő Egyesület szakemberei biztosítják.
 A projektben tervezett tevékenységek:
– Üvegházhatásvadászat a Kajárpéci Vízirevüvel – a készülő produkció illeszkedik ahhoz a folyamathoz, melyben a társulatra jellemző vidám hangnemben beszélünk égetően fontos környezeti problémákról.
– Klímatudatos főzőklub – Bizony annak is nagyon fontos szerepe van, hogy mi kerül a tányérunkra, a foglalkozásokon ezt tekintjük át a résztvevőkkel.
– Mozdulj a klímáért, mozdulj a település fenntarthatóságáért! – Az Éghajlatvédelmi Szövetség programja alapján – http://www.eghajlatvedelmiszovetseg.hu/index.php/mozdulj-a-klimaert – helyi kampányokat tervezünk a településeken.
– Klímatudatos fesztiválok – A program keretében „kizöldülnek” a települések programjai, rendezvényei.
– Képzéssel és tanulmányúttal segítjük a települések véleményformálóinak szemléletformálását.
– Kis lépések demonstrációs bemutatóhelyek – a változatos elemekből felépülő helyszínek követhető, jó példákkal szolgálják a helyieket.